Na starym forum (w temacie dotyczącym ustawień serwera 32) pojawiło się wiele ciekawych pomysłów na grę. W tym wątku możecie kontynuować rozmowy.
Mam nadzieję, że chociaż część z nich uda się wprowadzić.
Poniżej dodaję kilka wypowiedzi ze starego tematu bez uwzględnienia ustawień serwerów, bo myślę, że będą osobne ankiety w razie czego. ![]()
Quote from StarscreamDisplay More1 Osada która zostanie opuszczona bądź gracz zostanie skasowany przechodziła automatycznie w tryb uśpienia na pół roku.
2 limit koron ustalony na Max 500 na 3 miesiafe (w to akurat to nie wierzę)
3 sojusze ograniczone do Max 20 członków.
4 blokada wspierania graczy z poza sojuszu z wyjątkiem sojuszników i osób nie zrzeszonych.
5 ustawienia systemowe do warunków zawierania sojuszy. Tzn w przypadku podpisania ponu bądź sojuszu technicznie ustawić warunki. Np zerwanie ponu 3 dni i żeby system blokował ataki przed uplynieciem tego okresu. A w przypadku sojuszu okres 2 tyg. Przywódcy sojuszu aktywujac pon bądź sojusz ustawiają warunki zerwania. I tego system ka pilnuje
6 wspólna dyplomacja sojuszników. Tak żeby mój sojusznik nie mógł miec pona z moim wrogiem przez to blokada wspierania mojego sojusznika dla. Wroga.
7 traktat pokojowy może być użyty raz na 7 dni.
8 zgłoszenie na początku gry maxymalnie 3 urządzeń i 2 sieci z których będzie się korzystało. Wyeliminuje to używanie programów typu tor.
9 zniesienie zakazu wspierania gracza na zastępstwie. Bzdura kompletna żeby nie móc wesprzeć swojego członka sojuszu w przypadku kiedy się go zastępuje.
10 gracz który jest w danym sojuszu nie może zmienić barw np przez 3 miesiące. Może opuścić sojusz ale nie może wejść do obcego sojuszu. Ale może w każdej chwili wrócić do macierzystego sojuszu.
Quote from AlejandroDisplay MoreNie wiem po co te zabawy z ankietą ustawień nowego serwera skoro i tak będzie x4...wolniejsze serwy(x1,x2) są po prostu dużo mniej opłacalne dla wydawcy niż krótki 3 miesięczny serw x4, po którym wychodzi następny i nowe pakowanie kasy w korony...
Wydaje się że bardziej opłacalne dla GF i bardziej kuszące dla graczy(równe szanse) jest finansowanie serwa przez abonament powiedzmy od 2 miesiąca gry a nie mikropłatności jak do tej pory.
Tutaj by sie wszyscy zdziwili jak niektórzy by zamiatali tak zwanych weteranów i legendy
Reszta propozycji mojego przedmówcy jest ciekawa jeśli chodzi o wyeliminowanie oszustw typu opuszczone osady itp oraz oczywisty bezsens ograniczania swobody gry na zastepstwie
natomiast jeśli chodzi o ingerowanie w mechanikę sojuszy, PONy to absolutnie się niezgadzam...to gracze kształtują te elementy i wszelkie sztuczne zakazy i nakazy zabijają koloryt, nieprzewidywalność i zabawę
pozdrawiam wszystkich znajomych
Quote from PetirrossoW sumie wszedłem tutaj prosić Ardieya, aby zasugerował Pani CM sugestie ode mnie. Moja opinia na temat nowych serwerów jest jedna. Nie powinien już wyjść żaden nowy serwer w żadnym kraju. GF powinno zamknąć krajowe rozgrywki i wypuszczać światy międzynarodowe. Myślę, że wielu graczom znudziło się już bicie w kółko między sobą. Ciągłe te same wojny są mozolne i nie ważne czy ktoś kogoś ciągle pokonuje czy wymieniają się co serwer ciosami.
Wielkim urozmaiceniem byłoby gdyby powstawały serwery międzynarodowe. Wtedy gracze mogliby walczyć z innymi (bo każda narodowość ma swoją topkę). Według mnie byłby to strzał w dziesiątkę i na serwerze międzynarodowym pojawiłoby się tyle graczy co na polskim s1.
Na nowym forum mamy opcje polubienia! Warto z niej skorzystać zamiast pisania krótkich postów typu "Popieram", bez argumentacji.
Znajdziecie ją zaraz pod sygnaturą, po prawej stronie obok cytowania!