Rozmowy i pomysły dotyczące gry

• Jeśli chodzi o aspekt banowania I pregierza... Stał się on bardziej prywatny i niedostępny dla osób trzecich. Oczywiście użytkownicy, którzy złamali w jakimś punkcie regulamin i dostali za to ostrzeżenie bądź blokadę konta, otrzymują przy tym stosowną informację poprzedni prywatna wiadomość, dzięki czemu wiedzą za co otrzymali warna. #RodoWszedzie

Jeśli chodzi o ankiety dot. ustawień nowego świata, to myślę, że zarówno sylwia oraz Ardiey beda w tym temacie bardziej poinformowani. Jednak dla mnie to bardzo miły gest w stosunku do graczy.

Dzięki za opinie:)

• Jakiś czas temu rozmawialiśmy na chacie Discord o stworzeniu Aplikacji KingsAge na system Android. Byłaby to na pewno dodatkowa dobra reklama tej gry.

Wielu ludzi mogłoby się nią zainteresować, pobrać, przetestować. Przykładem jest chociażby apka do IKARIAM. Liczba pobrań ponad 1mln.

Mimo, iż jest słabo oceniana przez użytkowników 3,7 na 5 . To jednak gra zyskała sporo na popularności.

Rozmawiając z kilkoma osobami doszliśmy do wniosku, że taka apka byłaby też praktyczna, gdyż wielu z nas gra głównie przez Telefon.

W KingsAge zauważamy spadek liczby graczy oraz sojuszy. Bardzo słaba oraz szybka rywalizacja na światach. To można zmienić, są na to sposoby, ale góra musi zauważyć ten problem. Niedługo starzy gracze weterani przestaną grać, ta ciągła monotonna walka z tymi samymi osobami, może w końcu się znudzić.

Niedługo 10 lecie gry KingsAge, także oczekujemy czegoś atrakcyjnego, może jakiś międzynarodowy speed serwer ?

Rafaell2.jpg

Edited once, last by Rafaell ().

• Mam małe pytanie do całego Teamu Nightmare  Corc  sylwia  Rudzia  Asphalt  Przemyslaw

Czy pkt gracza mogą spaść poniżej 50 pkt? (nie pytam o sytuację, jak gracz ma tylko konto bez osady na serwerze).

"Długość minuty jest różna, zależnie od tego, po której stronie drzwi od toalety stoisz."

"Wszystko w porządku? Boisz się? Już dobrze. Lęk to nic złego, nie wolno tylko pozwolić, żeby uniemożliwił ci osiągnięcie celu".

"Czasami, aby zrozumieć samego siebie, musisz zobaczyć siebie w oczach kogoś innego."

"Mężczyzna któremu towarzyszy odpowiednia kobieta żyje pełnią życia."

• Opluty jak zwykle meh... tak btw, można się z supportem skontaktować bez ticketa czy irc? W sumie IRC żyje jeszcze? Potrzebuję kontakt do Pani GA Corc pilnie. Można to jakoś ogarnąć, gdzieś mam się zgłosić czy coś?

"Długość minuty jest różna, zależnie od tego, po której stronie drzwi od toalety stoisz."

"Wszystko w porządku? Boisz się? Już dobrze. Lęk to nic złego, nie wolno tylko pozwolić, żeby uniemożliwił ci osiągnięcie celu".

"Czasami, aby zrozumieć samego siebie, musisz zobaczyć siebie w oczach kogoś innego."

• Asphalt, jeśli to czytasz to powodzenia i wszystkiego dobrego!

Mimo, że było między nami różnie to szacunek pozostał.

3maj się!

• Czy te awanse to jakiś żart? xD Ja bym może nawet pogratulował, ale jak patrzę na kontakt z supportem to jest najgorzej w historii polskiego KA. A tu proszę, awanse. Chyba to przyznane za wytrwałość i lata służby, bo śmiem wątpić, że za zasługi. No, ale to nie ja jestem decyzyjny, mi pozostaje się śmiać :D

• Tak, jak wyżej przedmówca.

My jako Polska społeczność wymagamy większego zaangażowania naszego supportu.

Mam nadzieje, że wasze awanse przyczynia się do jeszcze większej wytężonej pracy na rzecz graczy.

Oczekujemy eventow wewnętrznych jak i zewnętrznych(forumowych) ,speed serverow, szybkiego reagowania na problemy graczy oraz wprowadzania pomysłów, które przyczyniłyby się do rozwoju tej gry oraz do pojawienia się w przyszłości nowych graczy, których z roku na rok coraz mniej.

Dziekuje

Rafaell2.jpg

• Czy te awanse to jakiś żart? xD Ja bym może nawet pogratulował, ale jak patrzę na kontakt z supportem to jest najgorzej w historii polskiego KA. A tu proszę, awanse. Chyba to przyznane za wytrwałość i lata służby, bo śmiem wątpić, że za zasługi. No, ale to nie ja jestem decyzyjny, mi pozostaje się śmiać :D

Cóż przykro mi, że tak Pan uważa jednak to prywatna opinia, do której ma Pan prawo. Dodam jednak, że jest wiele rzeczy wewnątrz teamowych, które nie wychodzą na zewnątrz.

To może trochę od końca. Obawiam się, że większość z tych wymagań jest nierealna jeśli jest kierowana do supportu. Nowe serwery, wprowadzanie do gry nowych rozwiązań, wszelakie kwestie techniczne itd nie należą do naszych kompetencji, nie mamy na to wpływu. Możemy przekazać sugestie dalej i to wszystko.

Odnośnie konkursów, ostatnie nie cieszyły się gigantycznym zainteresowaniem więc oczywiste jest iż nie były cykliczne. Jeśli ktoś ma pomysł na inne niż były dotychczas, realne do zrealizowania przez support bądź uważacie, że poprzednie powinny zostać powtórzone to my zawsze jesteśmy otwarci na sugestie.

Co do samej pracy supportu to przypominam, że jesteśmy tu jako wolontariusze. Oznacza to, że każdy dzieli obowiązki teamowe z życiowymi więc jesteśmy tu o różnych porach dnia bądź nocy i każdy z nas stara się reagować najszybciej jak to jest możliwe.

Zapraszam do dyskusji również osoby, które zazwyczaj na forum nie zaglądają - tu prośba do stałych bywalców o zapraszanie do rozmowy innych graczy.

56149f9808937c14.jpg

Team Manager PL

&

Game Admin NL

• Ogólnie to odniosę się do mojej wypowiedzi, bo trochę może zbyt prześmiewczo to zabrzmiało. W odpowiedzi na ticket zostałem uświadomiony, że support nie ma 24h na odpowiedź tylko więcej czasu. Skoro tak jest, no to zbyt ostro oceniłem. Nie chcąc być powszechnie uważany za ciągłego "hejtera" czy osobę co tylko krytykuje, gratuluję awansów i mam nadzieję, że kontakty przez system support będą sprawne oraz współpraca między teamem, a graczami będzie jeszcze lepsza. Tego nam graczom i supportowi życzę.

Dodając jeszcze swoją sugestię, to może warto przenieść się na oficjalnego discorda skoro jest? Bo to forum jest faktycznie nieintuicyjne i wielu graczy po prostu nie chce się użerać z procesem logowania i stylem tego forum. Może warto uderzyć w "nowoczesność" i pomyśleć o tym discordzie?

Jakby była możliwość to bym nawet wszedł pogadać na community meeting jakby był, bo czemu się oddzielać murem jak swego czasu NRD i RFN. Komunikacja jest najważniejsza!

• Dobry, gratuluję awansów w praktycznie martwej grze w którą kiedys graly tysiące dzis gra może 100 osób. Wystarczyło zachęcić support do roboty i juz jakie efekty, wybanowali pół s42. Uważam, że za takie decyzje należy się kolejny awans. Może na super hiper administratora gry czy coś. Taka sugestia, jeśli nie macie czasu być tym supportem to może warto pomyśleć o emeryturze/naborze chetnych osob które was zastąpią? Zostawiam to do przemyslenia i pozdrawiam cieplutko naszych władczych administratorów. Ave wy XD

• Rozumiem, musicie jednak stwierdzić, że kiedyś tu po prostu wiecej sie działo. Było sporo eventow, gdy wciągu roku zbliżały się święta cos było organizowane. Nawet teraz, gdy jest to głupie Hallowen, które z swoich poglądów nie obchodzę, ale widać że sporo gier przegladarkowych wprowadza takie różne dodatki. Tego ostatnio nie ma. Z tego co pamietam to wprowadziliście to złote kolo fortuny na sw 30. Prezentu w inwentarzu na Święta Bożego Narodzenia w tamtym roku tez gracze nie dostali. Happy % na zakup koron tez juz dawno nie widziałem. Na 10 lecie istnienia KingsAge mozna bylo zrobić z tego fajne wydarzenie, nic , cisza kompletna . Nie chodzi juz o polski support, ale o support międzynarodowy.

Dlatego też wielu graczy, zastanawia się skad i za co tez te awanse, skoro nieprzekłada się na to jaki mamy stan rzeczy w tej grze. No chyba, ze za to co robicie dla gameforge(inne gry itp.), ale nie konkretnie dla graczy KingsAge.

Rafaell2.jpg

• Razem z Ardiey, mamy tego fanpage na Facebooku: kingsagepl

Co jakis czas staram się coś wrzucić, pokazać jak wygląda swiat, jak przebiega gra, kiedy start serwerow oraz aktualne informacje. Tez działam charytatywnie, nikt mi za to nie placi, ba nawet nie jestem związany żadna umowa. Zeby tego było mało, ostatnio odbyła się zrzutka na promocje tego fanpage. Znalazło się kilku graczy, którzy chcieli pomoc w rozwinięciu kanalu, bo to tez przekłada się na wieksza ilosc osob biorących udział w grze.

Jeszcze wczesniej, przed oficjalnym DC - postanowiłem stworzyc kanal, który zrzeszal by wszystkich graczy wpierw z myślą o PL potem o zagranicznych, chociaz on glownie jest dla naszych rodaków.

Można zrobić, różne fajne projekty tylko wymaga to oczywiście czasu, checi i zaangażowania.

Rafaell2.jpg

• Ogólnie dobrze by było dostać odpowiedź od CM czy w ogóle jest szansa na coś, że ta gra "ruszy" do przodu, czy po prostu będzie tak jak jest i niepotrzebnie marnujemy czas na "reaktywację" tego. Tutaj bardzo istotny jest feedback od wyższych rangą w teamie KA. Bo jak przysłowiowo strzępimy sobie ryja, to nie ma sensu dalej się angażować, jeżeli to nie przyniesie żadnych efektów.

Może pani CM zdradzi nam na czym stoimy i co ewentualnie możemy? Albo po prostu odpisze, że jedynie co będzie w KA to nowe serwery i tyle. Ułatwi to nam graczom wizję na czym stoimy, a i team nie będzie musiał podejmować z nami dyskusji, bo nie będzie już o co ;)

To nas różni od zwierząt, że możemy się porozumiewać, tylko wystarczy wylać przysłowiową kawę na ławę i nam podarować odrobinę wiedzy, a wiem, że pani CM może więcej wiedzieć niż my możemy się tylko domyślać.

• Dobry, gratuluję awansów w praktycznie martwej grze w którą kiedys graly tysiące dzis gra może 100 osób. Wystarczyło zachęcić support do roboty i juz jakie efekty, wybanowali pół s42. Uważam, że za takie decyzje należy się kolejny awans. Może na super hiper administratora gry czy coś. Taka sugestia, jeśli nie macie czasu być tym supportem to może warto pomyśleć o emeryturze/naborze chetnych osob które was zastąpią? Zostawiam to do przemyslenia i pozdrawiam cieplutko naszych władczych administratorów. Ave wy XD

Tak łatwo się mówi o naborze , od lat nie ma chętnych więc o czym mówimy? A co jeśli faktycznie ta nasza garść ludzi pójdzie na "emeryture "?! Po prawie 12 latach chyba się nalezy, nie ? :/ Będzie słabo, bo aby ktoś nas zastąpił musi ten ktoś znać grę, musi się przyuczyć i być aktywnym w pracy supportu. Więc cieszmy się tym co mamy i wspierajmy razem, Wy nas, My was. Liczę na trochę zrozumienia i empatii , jesteśmy tylko ludzmi ;) Pamiętajcie chwalcie Admina swego, bo możecie nie mieć żadnego ( taki żarcik dla rozweselenia )

Ave ja V <---- piątka rzymska ;)

• Ja chciałem swego czasu, to dostałem info, że póki pani Sylwia jest guru to mogę sobie pomarzyć, więc odpuściłem temat ;p

A macie takiego GO Ebisu, co banuje konta na zastępstwie, a dlaczego? Skoro jest to zastępstwo to jakim prawem banuje konto na zastępstwie, a nie zastępującego xD

Taki macie Państwo wyedukowany support :D

• Cześć,

czy mogłabym prosić o link do ankiety z ustawieniami nowego s45? bo ta co jest, to jest chyba nieaktywna albo zablokowana. Jest oddany jeden głos. A innej ankiety niestety nie mogę znaleźć.

:)

Edited once, last by nesca ().