nie inaczej ![]()
Posts by czesio XXI
-
-
Co to jest: w dzień narzeka, w nocy pływa?
-
tajemnica/sekret
-

uwaga suchar.......jak nazywa się żona kucharza po siedmiu rozwodach?
-
odp.
ksiądz mówi pan z wami
a policjant mówi pan z nami
-
Jaka jest różnica między księdzem a policjantem?
-
porąbane
-
szyba
-
odp:
1. Włączyć pierwszy włącznik i poczekać 10 minut;
2. Wyłączyć pierwszy właącznik i włączyć drugi włącznik;
3. Przejść natychmiast do drugiego pomieszczenia. - Jeśli żarówka się nie świeci i jest gorąca to znaczy, że włącza ją pierwszy włącznik; - Jeśli żarówka się świeci to znaczy, że włącza ją drugi włącznik; - Jeśli żarówka się nie świeci i jest zimna to znaczy, że włącza ją trzeci włącznik.
-
istnieją dwie wersje
zasadniczo kombinujesz dobrze , ale teraz ułóż odpowiedni schemat zdarzeń i będziesz miał odp

-
Mamy dwa pomieszczenia połączone dość długim korytarzem. Oba pomieszczenia są niewielkie - nie można się nawet wyprostować. Znajdujemy się w pierwszym pomieszczeniu, w którym są trzy włączniki. W drugim pomieszczeniu zwisa z sufitu żarówka. Możemy przejść z pierwszego pomieszczenia do drugiego, ale wrócić się nie możemy (np. drzwi się zamykają po przejściu i już nie otwierają).
Pytanie: W jaki sposób stwierdzić, który z 3 włączników włącza żarówkę, jeśli z pierwszego pomieszczenia nie widać, czy żarówka świeci się w drugim?
-
przyjęcie
-
dziekuje
znalazlem, odznaczyłem czego nie chce i ...innego efektu sie spodziewałem :)))
chyba za ciężkie to dla mnie jest i przestane tu zaglądać
to nie jest forum dla starych ludzi :[
-
witam
zarejestrowalem sie na nowe forum ( jakby nowe nie mogło adoptowac userów z poprzedniego) , no ale ok -...nic to , że w ogóle nie daje rady ale jak juz do czegos dochodze to kurcze nie dział
otóż napisane jest , że aby wyłączyc inne wersje jężykowe to trzeba jakieś oko przekreślone nacisnąć w górnym prawym rogu okna--
1. Jeśli nie chcesz widzieć wszystkich sekcji obcojęzycznych, skorzystaj z funkcji Forums On / Off. Przycisk znajduje się w prawym górnym rogu forum (przekreślone oko) - widoczne na zdjęciu w spoilerze. Opcja ta jest dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników!
tylko , że ja nie mam w ogóle takiego OKA
od prawej w górnym rogu mam:
lupa
chmurki
dzwonek
samego siebie
i wersje językowe na czarnym pasku
gdzie to oko znaleźć??